Browsing Category

ПОЛИТИКА

Вили Вимер: Украина е жртва на плановите на НАТО да ја разбие Русија

Со вооружениот напад на Југославија, САД ја вратија војната во Европа. Сепак, тие не застанаа тука. Во следните години, бројни држави ги напаѓаа и се бореа против нив, до нивно целосно уништување. Ова во интервју за „Новости“ го оценува…

Дали Путин планира да ја мавни нуклеарката во Полска? – започна купувањето на таблети со…

Откако Владимир Путин и нареди на војската да ги стави руските нуклеарни сили во состојба на готовност, луѓето почнаа да се распрашуваат за таблети со јод. Но, како може јодот да помогне во овие ситуации? Украинците, но и светот се…

Русите отворија канал за да избега украинското население и цивили од војната! Украинските власти…

Посольство России в Северной Македонии/Амбасада на Русија во Сев.Македонија  Од брифингот на официјалниот претставник на Министерство за одбрана на Русија генерал-мајор Игор Конашенков…