Browsing Category

СВЕТ

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Третата светска војна, со учество на Русија, ќе започне во вселената

Трета светска војна ќе се развие за доминација во вселената. Овие наоди беа презентирани од британскиот експерт за меѓународни односи Питер Апс. Минатиот месец, астронаути од Европа, Јапонија, Русија и САД подготвија пица во орбитата на…

ОД ПАРТИЈАТА НА КАРАКАЧАНОВ ДО МЕРКЕЛ: Не можите да ја смените титовата реалност во Скопје

Германската канцеларка Ангела Меркел оцени дека Република Северна Македонија и Албанија ги исполниле условите за започнување преговори со Европската унија. Меѓутоа, ставањето на еднакви рамки на двете земји е знак за голема неподготвеност и…

ЗАЕВ, ВУЧИЌ И РАМА ДОБИЛЕ ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ОД ЕУ! НИШТО ОД ОТВОРЕН БАЛКАН

Проценката на ЕК е дека не треба да се поддржи оваа иницијатива затоа што се смета дека со ова се намалува стратешкото партнерство на ЕУ со Балканот и се отвора место на САД како единствен стратешки партнер со земјите од Балканот. ЕУ ќе…