Browsing Category

ТЕХНОЛОГИЈА

Откриено ново ново зло! Германски научници: Повеќе нема да молчиме, мозокот ни се пржи со помош на…

Што се случува во нашиот свет? Германскиот научник д-р Дитрих Клингард го има одговорот на ова прашање. Тој молчеше долго време, а потоа откри што смислиле тој и неговите колеги за време на истражувањето на човечкиот мозок и неутроните.…

ВОЈНИЧКИ ТРИК КОЈ ЌЕ ВИ ПОМОГНЕ ДА ЗАСПИЕТЕ ЗА 2 МИНУТИ

Строгиот ритам на живот им дава на војниците многу ограничено време за спиење, понекогаш на многу непријатни места и во многу напнати ситуации, па затоа има смисла дека е развиен посебен метод за да им помогне што поскоро да заспијат.…