Еве зошто членството на СДСМ е гневно и партијата ќе изгуби катастрофално на следните избори!…

Ване Цветанов, како претседател на државната институција Совет за унапредување и надзор на ревизијата, ја ангажирал жена му Дунавка Трифуновска да му помага во работењето и според него нема ништо спорно тука. Трифуновска, која е…

Решение за војната што доаѓа од Лондон: Кој што добива, а кој што мора да загуби

Решение за војната што доаѓа од Лондон: Кој што добива, а кој што мора да загуби. Време е да се запрашаме: како би изгледал мировниот договор меѓу Украина и Русија? пишува Анатол Ливен за Гардијан. Ако Русите некогаш се повлечат,…

Познат украински новинар дознава дека ја запрепастила европската јавност – Кога почнала…

Наспроти позадината на специјалната операција за денацификација организирана од Руската Федерација, жителите на Западна Украина, и покрај нивните радикални и антируски ставови, се обидуваат да заминат во земјите на ЕУ. До овој заклучок…